6 Temmuz 2015 Pazartesi

Tokatspor Yönetimi Faaliyet Raporu

Tokatspor’un 22 Haziran 2014 ve 04 Temmuz 2015 tarihlerini kapsayan olağan genel kurulunda Kulüp Başkanı Emin Yılar’ın imzasının yer aldığı Faaliyet Raporu, Yönetici Gürsel Yıldız tarafından okundu.

Fatih Kılıç HABERİ


Tokatspor’un 22 Haziran 2014 ve 04 Temmuz 2015 tarihlerini kapsayan olağan genel kurulunda Kulüp Başkanı Emin Yılar’ın imzasının yer aldığı Faaliyet Raporu, Yönetici Gürsel Yıldız tarafından okundu.

Genel kurulda okunan Faaliyet raporu şöyle oldu:

“Sayın Divan Heyeti, değerli Tokatspor delegeleri, kıymetli konuklarımız ve güzide basın, medya temsilcileri, ilimizin, olmazsa olmazı olan Tokatlılık gururunu, hemşehrilik bilincini1969 yılından itibaren temsil eden TOKATSPOR kulübümüzün genel kuruluna hoş geldiniz. Hepinizi sahsım ve yönetim kurulumuz adına saygı,sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.

Bilindiği üzere Yönetim Kurulumuz kimsenin yönetici olmaya cesaret edemediği sancılı bir dönemde gecikmeli olarak sayın Valimiz Mustafa TAŞKESEN ve Belediye Başkanımız sayın Av.Eyüp EROĞLU’nun bizlere olan güven dolu moral ve destekleri, kıymetli genel kurulun teveccühü ile 22.6.2014 tarihinde oluşmuş ve göreve başlamıştır. Sezon başında Tokatspor'un ve Yönetim Kurulumuzun hedefi geçmiş yıllarda oluşan birikmiş şahıs sporcu ve Yönetici alacakları gibi maddi sıkıntıları azaltmak, daha sağlıklı bir mali yapı ve sürdürülebilir sportif başarılaryakalayabilmek adına, kıt kaynakları verimli hale getirecek, ayakları yere basan gerçekçi bir yapı oluşturmak, gelecek vadeden sporcularla yola devam etmek, Tokatspor'da geleceğe daha bir ümitle bakabilecek bir ortam oluşturarak takımımızı ligde bırakmaktı. 

Bu düşüncelerle yeni oluşan yönetim kurulumuz arzu edilen hedeflerin tahakkuku için bir dizi arayışlar içerisinde çalışmalar yaparken ve grubumuzdaki tüm takımlar kadrolarını oluşturmuş, yaz birinci dönem hazırlık kamplarını bitirmiş, hazırlık maçları yapmış olarak hazır bir şekilde evlerine dönerken bizler yani Tokatspor'umuz daha takım kadrosunu tamamlayamamış, 1 ay gibi gecikme ile daha yola dahi çıkamamış durumdaydı. Buna rağmen yönetimimiz kısa zamanda takımı oluşturmuş lige hazır hale getirilmiştir.Ancak geçmiş futbolcu ve diğer borçlar yüzünden yapılan transferlerin lisansları ilk hafta çıkarılamamıştır.Bu dururum hepimizde bir hayal kırıklığı yaratmış olsada gerek Valimiz, Belediye Başkanımızın destekleri ve Yönetim Kurulu Başkanı ve yöneticilerin katkılarıyla bu sorun aşılmıştır.Ancak ekonomik sıkıntılar sezon boyu devam etmiş, yeterli nakit kaynak bir türlü temin edilememiştir.Temin edilen kaynaklar ise hem borç ödemelerine hemde mevcut kulüp giderlerini karşılamaktan çok uzaktır.Bu nedenle kulübümüzün ligde devam edebilmesi için ihtiyaç duyulan asgari kaynak Kulüp Başkanı Emin YILAR’dan alınan borçlarla karşılanmıştır. 

Tokatspor'umuzun yeni seçilecek yönetiminin karşısındaki enbüyük sorun futbolcu personel vergi Sgk.ve diğer borçlar olacaktır.Değerli Tokatspor dostları, yönetim dönemimizde hem geçmişten gelen Kulüp borçlarının ödenmesi hem makul, mantıklı bütçelerle takım kurulması, hem de gelecekte Tokatspor'un önünü kapatacak borçların yapılmaması, Yönetim kurulumuzun sezon başında ortaya koyduğu hedefleri yüksek oranda gerçekleştirilmiş olmasına rağmen yinede yetersiz kalınmıştır. Bu şartlarda kurulan takımımız, ekonomik sıkıntıyı her zerresine kadar hissetmiş olmasına rağmen onuru ile mücadelesine devam etmiş, son maçta da olsa tarihinin en önemli müsabakasını kazanarak Spor Toto 2.Ligde kalmayı başarmıştır. Faaliyet dönemimizde futbolculara yapılan maç başı ve peşinat ücretleri toplamı 851.650,00 TL, prim ödeme toplamı 582.800,00 TL. ayrıca teknik kadrolara ödenen maaş ve pirim toplamı 299.650,00 TL. olmuştur. 2014-2015 sezonunda futbolculara ve teknik heyete toplam 807.441,00 kulübümüzün borcu bulunmaktadır. Ayrıca, Kulüp hizmetlerinin devamı amacında kullanılmak üzere 2013-2014 VE 2014-2015 Sezonundan vermiş olduğumuz biz yöneticilerinde toplam 1.505.556,00.-TL Kulüpten alacağımız bulunmaktadır.

Geçmiş yıllarda birikmiş ödenmeyen gelir vergisi borcumuz tutarı 786.000,00.-TL.dir. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borcumuz 326.800,00-TL.dir.

Mülkiyeti Belediye Başkanlığımıza ait olup, Belediye Plevnespor Sosyal Tesisleri ile birlikte beraber kullandığımız Tokatspor Sosyal Tesislerinin ve Mülkiyeti Gençlik Spor Bakanlığına ait olup, kiralama sureti ile kullandığımız Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumunun geçmiş yıllardan 153.875,50.-TL tahakkuk etmiş su borcumuz bulunmakta, bu borcun Spor Kulüpleri olmamız nedeniyle kayıtlardan silinmesi veya yapılandırmaya tabi tutulması için Belediye Başkanlığımıza yazı ile başvuru yapılmıştır.

Dolayısıyla geçmiş yıllara ait ceman 3.824.005,00 TL ödenecek borcumuz bulunmaktadır.

Çok kıymetli genel kurul üyeleri dönemimizde kayden Tokatspor'umuzun alınan yönetici borçlarıyla birlikte 4.002.081,00.-TL GELIRI, 4.002.081,00.-11 GİDERİ olmuştur.

Tokatspor Kulübü altyapısı ve üst yapısı ile bir bütündür. Bugünümüzün ve yarınlarımızın teminatı bizim çocuklarımızın Altyapımızda spor yapmaları için bir çok ilin isteyip de yer alamadığı Türkiye Futbol Federasyonu Coca Cola Gençlik Gelişim Liginde ( Akademi Liginde) 5 kategoride U-14, U-15, U-16, U-17, U-19 yaş guruplarında Samsunspor, Giresunspor, Trabzonspor A.Ş., 1461 Trabzon, Çaykurrizespor A.Ş. ve Gümüşhanespor Altyapı takımları ile başa baş mücadele ederek Tokatspor adına yarışmışlar ve spor adına büyük kazanımlar elde etmişlerdir.

Altyapıda bu uğraş verilirken, Tokatspor tarihinde Altyapı için ayrı bir yönetim ve yönetici grubu, ayrı bir hesap ve bütçe uygulaması uygulamaya konularak ilkler yaşanmıştır.

TFF tarafından altyapı için gönderilen 80.491,00.-TL ödenek Profesyonel bütçeden ayrı tutularak sadece altyapı hizmetleri için sarf edilmiştir.

Yukarıda arz ve izah edildiği üzere bu süreçte her türlü ekonomik sıkıntıya rağmen görev üstlenen Yönetim Kurulu arkadaşlarıma, Teknik-Sportif heyetlere, Sporcularımıza, Çalışan personellerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Yönetim dönemimizde az sayıda da olsa Kulübümüze bağış yapan, reklam veren, sponsorluk yapan tüm iş adamlarımıza, esnafımıza, ayrıca bizi moral-motivasyon açısından maddi ve manevi olarak destekleyen, bizlere heyecan ve mücadeleye devam azmini aşılayan SAYGI DEĞER BÜYÜĞÜMÜZ, ONURSAL BAŞKANLARIMIZ, - SAYIN VALİMİZ MUSTAFA TAŞKESEN'e ve şimdiki Valimiz sayın CEVDET CAN'a - Belediye Başkanımız sayın Av.EYÜP EROĞLU’na,en önemlisi karda kışta, yağmurda, çamurda Tokatspor'umuzu yalnız bırakmayan cefakâr, vefakâr taraftarlarımıza sonsuz teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyorum.

Yukarıda arz ve izah edilen bilgi ve belgelerin mevcudiyeti göz önüne alındığında öz eleştiri yapmamız gerekirse; gelecekte daha sağlıklı bir mali yapı ve sürdürülebilir sportif başarılar için Tokatspor'umuz da dahil dernek statüsündeki Kulüplerin artık kurumsallaşması, güçlü olmaları, yeni ve güçlü sabit gelir yaratma yoluna gitmeleri Profesyonel olarak yeniden yapılanmaları şart olmuştur. Tokatspor'umuzun da kurumsallaşarak örgütsel, sportif ve idari yapısını kendi kendisini finanse eden daha ticari daha profesyonel bir sistem haline dönüşümünün sağlanması vakti gelmiş ve geçmek üzeredir. Heyetinize sunulan Faaliyet Raporumuzda Tokatspor Kulübümüzün geçmişten gelen, Yönetim dönemimizden kalan borç ve alacakları gelir ve giderleri genel kurul gündemimizin 5.maddesi uyarınca "KULÜP GELİR-GİDER TABLOSUNDA Okunacağından daha fazla ayrıntıya girilmemiştir. Tokatspor'da yöneticilik yapmak bizler için gururdur. Bizler Tokatspor'un hizmetkârlarıyız. Bu kulübün gerçek sahibi siz Genel Kurul Üyeleridir. Güç, yetki yüce heyetinizdedir.



Bizden önce görev yapan ve bizden sonrada görev yapacak olan eski yeni tüm yöneticilerimizin geçmiş emekleri ve çabaları için teşekkür ediyor, Genel kurula saygı ve sevgilerimizi sunuyorum.”

________