24 Kasım 2014 Pazartesi

BİRİNCİ "Devre Arasında Almayı İstediğim Futbolcular Var, Gol Yollarında Sıkıntı Yaşıyoruz" - TOKATSPOR SON DAKİKA




Gazetemiz adına, Akademisyen ve Öğretim görevlisi olan ve daha sonra kendini spora adayan Tokatspor Teknik Direktörü Mehmet Birinci’yi makamında ziyaret ederek öğretmenler gününü kutladık.

Ziyaretten çok memnun kaldığını dile getiren Mehmet Hoca bizlere de teşekkürlerini iletti. Buraya kadar gelmişken spor adına da bir şeyler konuşmasak olmaz dedik ve hocamızla Tokatspor adına güzel bir sohbet yaptık. Geldiği günden itibaren kendinden oldukça sık söz ettiren Birinci, Ofspor maçında gösterdiği performans ve coşkulu duruşuyla Kamuoyundan tam not almıştı.

Birinci yaptığı açıklamada devre arası transfer yapılmasının şart olduğunu belirterek, “Geçen yılki listeleri inceledim ve baktım. Geçen yıl Giresunspor 24 puanla ilk yarıyı bitirmiş, 26 puanla da İnegölspor ilk yarıyı bu şekilde bitirmişti. Baktığımız zaman maçlarımızı ortalama 2 puanla oynarsak play-off’a kesin gidebiliriz belki şampiyonda olabiliriz. Ama iki puan ortalamasını mutlaka yakalamamız lazım. Dışarıda berabere kalıp ya da içeride yeneceksin ki bu ortalamayı yakalayabilesin. İki puan ortalamasına göre oynarsak eğer bu dediğimiz olur ama takviye yapmamız mutlaka şart. Pek alternatifi olmadığı için gözlemlediğim kadarıyla, takıma ileri mevkilerde 3-4 oyuncu almamız mutlaka şart. Devre arasında transfer tabii ki çok zor, inşallah bir şeyler yapacağız. Ben bu guruba gelince tarihlere baktım inceledim. 21 Aralıkta bizim gurup bitiyor 14 Aralıkta ise diğer gurup bitiyor. Aynı anda guruplar bitmiş olsa hem dinlenme oranı daha çok olur hem de transfer konusunda daha rahat çalışmalar yapılabilir. Fikstür tarihleri biraz karışık yani kimse oyun oynarken maçlar devam ederken topçusunu bırakmaz. Bu yüzden fikstür tarihlerine biraz dikkat edilse iyi olur. Şu an 18 puana sahibiz bir kere şunu belirtmekte fayda var küme düşme sıkıntısı derdimiz yok bu stresi üzerimizden attık. İlk yarıyı aşağı yukarı 24 puanla bitirsek iyi olacak diye düşünüyorum. Kulübe gelirken Başkanla da konuştuk görüştük, takımı tanımamama rağmen bu transfer konusunu inceledik. İdmanlara çıkınca da zaten bazı şeyler ister istemez görünüyor. Her şeyden önce bizim için önemli olan kulübümüzün menfaati. Bir yerde de başarıyı yakalayacağız diye kulüpleri de töhmet altına almamalıyız. Birçok oyuncu trans edip sonra başarı gelmeyince hoca bırakıp gidiyor. Sonra bakıyorsun takımın durumuna 5-6 sene sıkıntılı bir süreç başlıyor borçlar birikiyor takım ve kulüp oldukça zor dönemler yaşıyor. Üstüne birde kötü bir yönetim gelirse borç katlanıp gidiyor. Bunun örneklerini daha önce gördük ve yaşadık Sakaryaspor gibi.

DEVRE ARASINDA ALMAYI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ FUTBOLCULAR VAR

Devre arasında almayı istedikleri futbolcular olduğunu ifade eden Birinci, “Sonuçta kim iyi oynayan futbolcusunu bırakır ve ya kaçı gelir bilemem bunları hep birlikte göreceğiz. Üç haftalık süreçte 2 beraberlik bir galibiyet aldık. Keçiören maçında uydurulmuş bir penaltıyla gol yedik. Tavşanlı maçında ikinci yarı oldukça iyi oynadık 6-7 pozisyona girdik sonunda golü de bulduk ama hakem golümüzü geçersiz saydı. Golünde videosunu arkadaşlar sağ olsun çekmişler izledik faulle hiçbir alakası yok ama sonuçta hakemin kararı o yönde oldu. Şu an elimizdeki kadroyla iyi gidiyoruz. Önümüzdeki 3 maçta en az 6-7 puan bekliyorum belki 9 da olur. Devre arasında yapacağımız takviyelerle play-off’un en büyük adaylarından biri Tokatspor takımı olur. Ama tabii ki bunu şuan söylemek biraz hayalcilik olur ama inşallah 9 puanı kayıpsız alırsak bu söylediğimiz olabilir. İkinci yarının son 5 maçı listeye bakıldığında fikstürün en altında olan takımlar. Buna bakılarak ta son beş maçımızda 5’te 5 de yapabiliriz. Bazı mevkilerde alternatifsiz bir takım olduğumuz için gol atma konusunda biraz sıkıntı yaşıyoruz. Sakat olarak takımızda şu an Furkan var. Benim en çok korktuğum maçlar alttaki takımlarla oynadığımız maçlar. Bu tarz takımlarla sahaya çıkıldığı zaman 3 atarız 5 atarız diye rahat başlıyorsun sonra bakıyorsun ki sahadan yenik ayrılmışsın. Geçen sene Ziraat Türkiye Kupasında takımımız Galatasaray’a kendi evinde 70 dakika ecel terleri döktürmüştü. Hiçbir rakibimizi küçümsemiyoruz ve bunun farkında olarak ta sahaya çıkıyoruz. Bu maçtan mutlak 3 puan almamız da şart” diye konuştu.

Foto Haber: Serkan Polat
(Tokatspor Facebook Sayfasını Beğenin) (Like)