2 Haziran 2014 Pazartesi

TOKATSPOR'DA SON DURUM !! KURUMSALLAŞMA MESAJLARI ! - Fatih Kılıç Haberi - Tokatspor Son Dakika

Kurumsallaşma vurgusu… Sahip çıkılma temennileri…
Tokatspor’a dair yorumlar ve görüşler paylaşılmaya devam ediyor. Spor Yazarı, Gazeteci Fatih Kılıç’ın paylaşımlarına gelen yorumlarda, Tokatspor’un kurumsallaşmasına dikkat çekiliyor.
Tokatspor’da Yöneticilik yapmış, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü makamında bulunmuş, emekliliği sonrasında da Tokatspor’a dair tecrübelerini dillendirmekte olan Vejdi Ayça, Tokatspor’un mevcut hali üzerine yaptığı yorumda, Tokatspor’da görev almış Yöneticilerin şimdi uzak durmakta olduklarını dikkat çekti. 
AYÇA’NIN YORUMU
Kurumsallaşmaya adım atılmasını önerdi. Vejdi Ayça’nın yorumları şöyle oldu:
*Öncelikle Tokatspor’a zaman ayıran, emeğini ortaya koyan herkese teşekkür etmek istiyorum. Tokatspor her Tokatlı’nın ortak paydasıdır. Yok saymak ve umursamamak şık olmaz. Ama ben diyorum ki artık Tokatspor kurumsal yapıya kademe kademe geçiş yapmalıdır. Kendi projelerini üretebilmeli ve Tokatspor’u çok seviyorum diyen herkesimi ürettiği projeler doğrultusunda olaya dahil etmelidir. Geriye dönüp bakıldığında Tokatspor’da Başkan ya da yöneticilik yapmış işadamı arkadaşları statta göremiyoruz. (Ali Diren Ailesi, Fahri Özgenler, Sami Ülküler, Erkut Dizmanlar, Ahmet Aratlar, Muhsin Kurulaylar, Yaşar Beleneler, Kadim Durmazlar, Birol Çanlar, Yavuz İkikatlar, Erkan Kapıcıoğulları, Mustafa Çevirgenler, İsmet Yiğitler, Turan Kapanlar ve ismini hatırlayamayacağım onlarca kişi) İl dışına mı çıkmışlardır? Yarın Emin Yılar ve ekibinin akıbetinin de olacağı bu.


Kurumsallaşmanın önemi yazılı basın yoluyla görsel medya ile ve hatta birebir ilin milletvekilleri ile, Valisiyle, Belediye Başkanıyla, ileri gelen iş adamlarıyla, spor adamlarıyla, taraftarla paylaşmak, onların sunulacak gelir getiren projelere nasıl bakacakları ve ne şekilde destek olabilecekleri noktasında görüş ve düşünceleri doğrultusunda bir yönetim kurulu oluşturmak bana göre en mantıklı yol olacak. Her sene Tokatspor acaba kongresini yapabilecek mi, ne olacak, nasıl olacak? sorularını ve endişelerini ortadan kaldıracaktır. Hiçbir şaibeye ve ithama maruz kalmamak için de seçilecek yönetim kurulunun her manada otokontrolü geçmişte başkanlık ve yöneticilik yapmış arkadaşlarımızın inisiyatifinde olmalıdır.
Hem onları onure etmek adına hem neredeyse yok olan dostlukları pekiştirmek adına hem de engin tecrübeleri adına olması gereken budur. Çok fazla detaya da girmeye gerek yok. Sonuç olarak bırakalım herkes kendi işini yapsın. Kurumsallaşmaya adım atalım ve mütevazı bütçelerle yerelden başlamak kaydı şartı ile genç, dinamik bir kadro oluşturmak benim acizane düşüncemdir. Sürçülisan yaptıysam özür dilerim. Saygılarımla. (M. Vejdi Ayça)

YÜREKLİ’NİN YORUMU
Tokatspor’a dair yorum getiren isimlerden biri de hemşehrimiz Mustafa Yürekli oldu. O da şunları yazdı:
*Sözüm gereği her ne kadar bu takım için dişini tırnağını takıp Tokatspor’un gelişmesi için çaba sarf edenler; elbet bu takım onlara minnettardır. Ama Tokatspor’umuzun kasasında gelirleri israf edip takımın borçlarının sıfırlanmamasına sebep olanlar ise bunun vebalini elbet bu dünya olmasa da ahirette vereceklerdir.
Bir diğer husus ise Tokat’ta Valimiz değişti. Tokat’a unutulmayacak hizmetler bırakarak vatandaşlarımıza bir olumlu yön, miras bırakmıştır.
İnşallah bundan sonraki Valimiz, Belediye Başkanımız sayın Eyüp Eroğlu bey de Tokatspor’a olan desteklerini eksiltmeyeceklerdir. Tokat halkı futbola doysun, şehir stadımız tıklım tıklım dolsun, şehrimizin esnafları müşteri görüp bayram etsin, Tokat halkı bunun zevkine doysun istiyoruz.
Her Zaman Her Yerde Şampiyon Tokatspor. (Mustafa Yürekli)
ERGEZER’İN YORUMU
Sosyal Medya’da “Tokat Bizim Sahip Çıkalım” başlığı altında grup oluşturan Tokatlı hemşehrilerimiz de şehre dair konulara yorum getiriyorlar, fikirlerini dillendiriyorlar. Hemşehrilerimizden Mehmet Ergezer’in Tokatspor’a dair yorumu şöyle oldu:
*Tokatspor’un iyi zamanlarında etiket yapmak için karelere girenler nerdesiniz ACABA? Tokatspor Tokat’ın en önemli değeridir. Bu değere sahip çıkmayan bizden değildir. (Mehmet Ergezer)


<><>